DocBookXML konverzió állása 2013.02.27.

A kiírás útmutatójában a tananyagok technikai követelményeiről hosszú és bonyolult leírás található itt

A projekt szempontjából a következők a lényegesek:

Szerzőink többsége LaTeX szerkesztő programot használ. A pályázat szempontjából  azonban nem elfogadható a LaTeX -ben szerkesztett PDF-é konvertált tananyag (ellentétben az előző TÁMOP tananyagpályázattal)

Jelen pályázat előírja, hogy tananyagot a központi tankönyvtár számára elfogadható DocBookXML formátumra konvertálva adjuk át. Ez a konverzió  nem a szerző feladata, hanem a pályázatban közreműködő informatikusoké, kivéve ha a szerző ezt ígényli.

A szerzők feladata az, hogy az informatikusok által megalkotott LaTeX sablont használják a konverzió és a webes megjelenítés megkönnyítse érdekében. A sablon használatához - aki igényli - segítséget vehet igénybe konzultáció vagy hallgatói segítség formájában.

A webes megjelenítés információtechnológiai megoldásáról a pályázat "képzők képzése" részében előadás lesz, melyen a szerzők a részvétele nagyon fontos!

A template használata ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a LateX-ből generált PDF az előző Támop pályázat folyamán kialakított egységes, tetszetős, jól használható formátumú legyen.

Nagyon fontos, hogy az tananyag használja ki az online elektronikus jegyzet adta lehetőségeket, lehetőleg használjon multimédiát, ábrát, animációt, videót, komputer algebra programot a vállalásnak megfelelő mértékben.

Mintaként ajánljuk Fritz Józsefné, Kónya Ilona, Pataki Gergely és Tasnádi Tamás: MATEMATIKA 1. elektronikus jegyzetét, vagy tetszőleges jegyzetet a TTK tankönyvtárából.

A "képzők képzése" keretében multimédia tanfolyam is segíti a szerkesztők munkáját.